Generationsskifte og arveplanlægning
Nyborg & Rørdam bistår med at tilrettelægge overgangen af værdier til næste generation med fokus på såvel skatte- og afgiftsmæssig optimering som personlige og forretningsmæssige hensyn. Vores advokater har stor erfaring med at bistå i sager, hvori der indgår generationsskifte i virksomheder.
Retsområder
Ansættelses- og arbejdsret
Bestyrelsesarbejde
Databeskyttelse
Energiret
Entreprise
Erhvervsejendomme
Fonde og foreninger
Generationsskifte og arveplanlægning
Immaterial- og medieret
Incitamentsprogrammer
Insolvensret
International erhvervsret
Kapitalmarked og finansiering
Konkurrenceret
Land- og skovbrugsret
Markedsføringsret
Omstrukturering
Retssager, voldgift og mediation
Selskabsret
Skatter og afgifter
Virksomhedsoverdragelser
Nyborg & Rørdams kompetencer og rådgivning omfatter:
- Skattemæssige forhold ved generationsskiftemodeller, herunder skattebetaling eller eventuel gaveafgift ved overdragelsen
- Generationsskifte af virksomhed, herunder valg af generationsskiftemodel, f.eks. gradvis overdragelse til børn eller tredjepart
- Omstrukturering af selskaber
- Generationsskifte af fast ejendom og anden formue
- Generationsskifte på tværs af landegrænse
Viden & Aktuelt
Erhvervsret
Lovforslag om ophævelse af selskabslovens regler om kapitalejerlån og rappor-teringskravet i årsregnskabslovens § 99b
Der er den 5. november 2024 fremsat et lovforslag om ændring af selskabsloven og årsregnskabsloven. Forslag om ophævelse af selskabslovens regler om kapitalejerlån Efter selskabslovens nuværende regler kan et selskab…
Erhvervsret
Forslag til ændring af selskabsloven – Offentligt udbud af anparter og nedsættelse af minimumskrav til anpartsselskabers selskabskapital
Lovforslaget har til formål at gennemføre lovinitiativer i Aftale om Iværksætterpakken, der blev indgået den 21. juni 2024 mellem regeringen og en række partier i Folketinget. Intentionen med lovforslaget er…
Erhvervsret
Fantomskatten og iværksætterskatten afskaffes i et nyt iværksætterudspil
Regeringen præsenterede den 21. juni 2024 et iværksætterudspil. Udspillet medfører nogle væsentlige ændringer for iværksættere, herunder en lempet beskatning. Fantomskatten bortfalder reelt ved udskydelse af skattebetalinger i forbindelse med…
Erhvervsret
Nye regler i selskabsloven skal forhindre, at personer, der er frakendt retten til at være ledelsesmedlem i et andet EU/EØS-land, kan registreres som ledelses-medlem i et dansk kapitalselskab
Efter gældende regler kan danske domstole frakende personer retten til at være ledelsesmedlem. Bestemmelserne følger af henholdsvis straffeloven og konkursloven, men tager ikke højde for personer, der er frakendt retten…
Erhvervsret
Danmark og Sverige reviderer den fælles Øresundsaftale om bl.a. beskatning af danske og svenske pendlere og deres pensioner. Det er målsætningen, at de nye regler træder i kraft fra 2025.
Et par nedslagspunkter: Gældende regler for pendlere – ensretning mellem privat- og offentligt ansatte Privatansatte pendlere, der har hjemmearbejde, bliver beskattet fuldt ud i det land, hvor arbejdsgiveren er hjemmehørende,…
Erhvervsret
Ny afgørelse fra Højesteret om opgørelse af sagsværdi og -omkostninger
Den 1. september 2023 afsagde Højesteret kendelse i en kæresag, der omhandlede opgørelse af sagsværdien og sagsomkostningerne i en sag om eksklusion fra en andelsboligforening. Afgørelsen giver et principielt indblik…
Erhvervsret
Ny afgørelse fra Højesteret om varemærker –
Thansen’s brug af OUTTREK krænkede
ikke Trek’s varemærkerettigheder
Thansen’s brug af OUTTREK krænkede
ikke Trek’s varemærkerettigheder
Højesteret har den 4. oktober 2023 afsagt endelig dom i den langvarige tvist mellem det amerikanske cykelfirma Trek Bicycle Corporation og danske T. Hansen Gruppen A/S om varemærkerne ”TREK” og…
Erhvervsret
Ny praksis i Erhvervsstyrelsen: Straksafgørelse af anmeldelser af fusioner og spaltninger
Fremover vil der ikke være manuel sagsbehandling, når en fusion eller spaltning anmeldes til registrering ved Erhvervsstyrelsen. Sagsbe-handlingstiden for fusioner og spaltninger har indtil indførelsen af straksafgørelser været 6-8 uger,…
Erhvervsret
Selskabslovens nye regler om selskabers grænseoverskridende
omdannelser, fusioner og spaltninger (”grænseoverskridende transaktioner”)
omdannelser, fusioner og spaltninger (”grænseoverskridende transaktioner”)
Den 2. marts 2023 vedtog Folketinget et lovforslag til ændring af selskabsloven om selskabers grænseoverskridende omdannelser, fusioner og spaltninger. Der er tale om implementering af det såkaldte ”ændringsdirektiv”1 i dansk…
Erhvervsret
Nye regler i selskabsloven om
selskabers grænseoverskridende transaktioner
selskabers grænseoverskridende transaktioner
Nye regler om selskabers grænseoverskridende omdannelser, fusioner og spaltninger (”grænseoverskridende transaktioner”) Der er den 25. januar 2023 fremsat et lovforslag til ændring af selskabsloven om selskabers grænseoverskridende omdannelser, fusioner og…
Erhvervsret
Ny frist for indberetning af årsrapporter
til Erhvervsstyrelsen
til Erhvervsstyrelsen
Fremover vil fristen for indberetning af årsrapporten være 6 måneder fra regnskabsårets slutning. En ændring i årsregnskabsloven betyder, at fristen for indberetning af årsrapport udskydes for virksomheder i regnskabsklasse B…